MMA

Hva er MMA?

MMA er en kampsport med eldgamle røtter, og en lang, krunglete og spennende historie. Dens forløper kan spores tilbake til antikken. I år 648 f. år 0 ble Pankration introdusert i de Olympiske Leker. Pankration skulle snart vise seg å bli den mest populære og prestisjetunge av alle de Olympiske Lekenes grener.

Mange århundrer frem har den gamle kjempen atter reist seg. Dens mest populære avkom går under navnet Mixed Martial Arts. Per i dag er det en kampsport som foregår i på et begrenset område. Fortrinnsvis i en ring eller et bur. Konkurransen kan foregå på forskjellige nivå som Merkekamper, Amatør, semi-profesjonelt og Profesjonelt nivå.

Det anvendes flere forskjellige teknikker. Dette er forskjeller og restriksjoner i forhold til nivå. Teknikker som kan anvendes er slag, spark, knær og albuer stående. Forskjellige kast og nedtakninger, så vel som kvelninger og leddlåser på bakken.

Navnet MMA kommer dermed fra sportens forskjellige bruk av teknikker som også finnes i andre kampsporter. Per i dag er det allikevel trygt å hevde at sporten har omformet og modifisert de aller fleste teknikkene og gjort de til sine egne, så vel som å ha utviklet en hel del særegne teknikker.